Villorna bredvid fältet där industriområdet planeras. Foto: SVT

Beslutet: Det blir nytt industriområde på Runnevål

Uppdaterad
Publicerad

Trots protester blir det ett nytt industriområde på Runnevål i Kil. Det beslutade kommunfullmäktige i kväll. Men beslutet kommer att överklagas.

Det var ett oenigt kommunfullmäktige som först efter debatt klubbade beslutet att anta en ny detaljplan för Runnevål, en detaljplan som öppnar för ett nytt industriområde alldeles intill ett villaområde.

– Vi kommer att överklaga beslutet, säger Mats Börjesson, som är en av dem som bor på Runnevål och som också gått i bräschen för motståndet mot den nya detaljplanen.

De boende i området är oroliga för att ett nytt industriområde på Runnevål ska föra med sig buller och andra störningar.

– Vi anser att det är en oacceptabel förändring av vår livsmiljö med ännu ett industriområde i vår boendemiljö, säger Mats Börjesson.

De protesterande Runnevålsborna har fått stöd av den politiska minoriteten som följaktligen reserverade sig mot den socialdemokratiska och centerpartistiska koalitionens förslag under torsdagskvällen.

– Vinner vi nästa val kommer vi att riva upp det här beslutet, lovar moderatledaren i Kil, Hans Eriksson (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.