Karlskogas tränare Tobias Thermell vill se mer energi Foto: SVT

BIK:s tränare om kvällens match

Uppdaterad
Publicerad

BIK Karlskoga spelar ikväll säsongen viktigaste match, tredje och avgörande mot AIK. Vinnaren där spelar sen SHL-kval och Karlskogalagets tränare Tobias Thermell vill se mer energi i kväll från grabbarna på isen.

- Nu gäller det att få alla att släppa loss. Jag tycker energinivån är bra i dag, precis som vid den första matchen mot AIK. Vi måste visa varandra varför vi ska spela ikväll, och det gäller att få fram energin direkt, säger Tobias Thermell, tränare i BIK Karlskoga. 

Karlskogas målvakt, Emil Kruse, som klivit in istället för skadedrabbade förstemålvakten Andrew Engelage, har rosats för sina insatser i de två första matcherna.

– Han är jätteviktig för laget, han har gjort två bra matcher och gjort oss levande. Det är viktigt att han är lugn och stabil och han krigar verklighet om varje puck, säger Tobias Thermell.

– Det är klart att som målvakt så är rollen lite extra stor. Förra matchen lägger vi bakom oss och jag tror på vinst ikväll. Vi måste vara med från start ikväll, vi vet att AIK alltid kommer ut starka, säger Emil Kruse, målvakt.

– Först och främst kommer det bli en härlig kväll och en tuff match, som båda lagen vill vinna och möta ett SHL-lag. Det är det hungrigaste laget som tar platsen, säger Victor Ejdsell, forward i BIK.

Hur hungrig är du?

– Jag är riktigt hungrig, säger Victor Ejdsell.

Vinst ikväll betyder kvalspel till SHL mot Rögle i bäst av sju matcher. Vinnaren i den serien spelar i SHL nästa säsong.

– Det är en möjlighet vi har här, den chansen dyker inte bara upp år efter år, det ligger mycket slit bakom, säger Tobias Thermell.

Är ni redo för att kliva upp till SHL?

– Ja det är upp till oss rent spelmässigt att visa om vi är det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.