Foto: David Hårseth

Bil klövs på mitten vid flerbilskrock på E18

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en dramatisk olyckskväll på E18 genom Värmland. Under lördagskvällen har minst tre olyckor inträffat, varav en där en bil klövs på mitten och en annan började brinna.

– Den som blir utdragen ur bilen får någon fraktur. Är det alla personskador som blir efter den här olyckan så har de haft tur, säger Erik Hiding vakthavande befäl vid polisens region Bergslagen.

Det var vid 16.34 som larmet om den dramatiska flerbilskrocken mellan Ölme och Väse i Kristinehamns kommun kom till polisen.

Totalt var tre bilar inblandade. Två av dem körde i samma färdriktning, sida vid sida, när den ena bilen blev intryckt i mitträcket.

– Ena bilen, den som kör i omkörningsfil, trycks mot mitträcket. I 75-100 meter åker de så tills räcket tar slut.

Den bilen som är upptryckt mot räcket slår runt och hamnar med bredsidan i mötande filen, där en bil ska svänga av mot avfartsvägen.

Bilen, som tänkt svänga i korsningen, blir påkörd och börjar brinna. I samma stund klyvs bilen, som tidigare var upptryckt mot mitträcket.

– Den blir mer eller mindre klyvd på mitten och ena delen hamnar en bra bit bort från andra delen, säger Erik Hilding.

Vittne blev hjälte

En annan trafikant ser vad som händer och stannar sin bil. Heroiskt springer trafikanten fram till den brinnande bilen och rycker ur föraren.

– Den som blir utdragen ur bilen får någon fraktur. Är det alla personskador som blir efter den här olyckan så har de haft tur.

I övrigt uppger Erik Hilding att allt ska ha gått bra med de inblandade i olyckan. Vad som var orsaken till att det gick som det gick är oklart.

– Vi ska hålla förhör med alla inblandade och eventuella vittnen.

Flera olyckor

Förutom olyckan vid 16.34 har polisen haft mycket rapporter från just vägsträckan Mellan Väse och Ölme. En lastbil står illa till och på sträckan finns en nedsläckt bil som står still. Dessa och ytterligare två trafikolyckor har man varnat för i trafikradion.

– Vi har flera trafikolyckor just på samma vägsträcka – en singelolycka och en kökrock. Högst oklart varför, säger Erik Hilding och berättar att det inte ska vara halt på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.