Foto: svt

Biljakt efter inbrott i Sunne

Publicerad

I natt ägde ett inbrott rum som slutade i biljakt.

När gärningspersonerna bar gods från en firma i Sunne som säljer datatillbehör blev ett vittne misstänksam och ringde polisen. Personerna bar godset till en personbil och körde sedan i riktning mot Kil. Men i höjd med Västra Ämtervik fick polisen syn på dem, och de försökte då köra ifrån polisbilen.

Biljakten fortsatte från E45 in på mindre vägar i Trångstadstrakterna, men på påfarten till väg 61 tog det stopp när den misstänkta bilen trycktes ner i ett dike av en polispatrull.

I bilen låg stöldgods från inbrottet i Sunne, och tre gärningsmän greps på platsen. Föraren fördes till Centralsjukhuset i Karlstad med smärtor i nacke och ett ben.

Trion misstänks nu för inbrottsstölden, och föraren är dessutom misstänkt för drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafiken och grov olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.