Foto: SVt

Tv-pris till Lars Lerin

Uppdaterad
Publicerad

Lars Lerin har tilldelats Riagalans pris för årets profil.

Lars Lerin vann under tisdagskvällen pris för årets profil på Riagalan, som delar ut priser för framstående insatser inom svensk tv-produktion.

”Aldrig tidigare hade väl svensk tv sett en ärligare, varmare skörare person som så frikostigt bjöd på sitt eget liv”, står det bland annat i motiveringen.

Även Björn Tjärnberg, tv-fotograf uppvuxen i Karlstad, vann i kategorin årets foto, för tv-programmet ”Jills veranda”.

– Det är helt fantastiskt såklart att få ett pris i det här forumet. Vi jobbade väldigt hårt för att det skulle bli snyggt och för att bilder och historia skulle hänga ihop. Det blev en symbios mellan bilder och berättelse och jag tror att det är det som har premierats, säger Björn Tjärnberg.

Pris för tv-produktion

Ria hette tidigare tv-producenternas pris och började dela ut för sex år sedan, för att prisa medarbetare inom produktionsbranschen. Bakom priset står Film&TV-Producenterna. Totalt utsågs elva vinnare i olika kategorier under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.