På den här massagesalongen i ett bostadsområde i Karlstad misstänks flera kvinnor ha tvingats sälja sex. Foto: Privat

Bordellutredningen snart klar – åtal väntar mot mor och dotter

Publicerad

Inom kort väntar åtal mot en mamma och hennes dotter som misstänks ha bedrivit bordellverksamhet på massagesalonger i Karlstad, Jönköping, Stockholm och Göteborg.

– Misstankarna har stärkts under utredningen, säger åklagare Per Svensson.

I ett bostadshus i ett av Karlstads centrala bostadsområden huserade en av massagesalongerna, som misstänks ha fungerat som bordell. 

– Besökarna var ofta män, varav många kom i fina bilar, berättar en av grannarna för SVT.

Det var i mars som polisen efter en lång tids spaning slog till mot de två kvinnornas misstänkta bordellverksamhet.

Enligt åklagaren har varje salong på de fyra orterna haft flera kvinnor som tvingats sälja sex sedan december 2019. Utredningen är nu inne i slutfasen och inom några veckor kommer ägarna, en 46-årig kvinna och hennes 30-åriga dotter åtalas för grovt koppleri.

– Jag menar att de tjänat så pass mycket att det är grovt koppleri, säger Per Svensson. 

Ett 20-tal misstänks för sexköp

Cirka 20 personer är i nuläget misstänkta för köp av sexuell tjänst. Om de fälls kommer de att dömas till böter.

– Fler har varit misstänkta, men det är cirka 20 personer där jag bedömer att bevisläget är tillräckligt bra för att de ska fällas för ansvar.

De två kvinnorna sitter fortsatt häktade i väntan på åtalet, båda förnekar brott. Per Eriksson försvarar den 46-åriga kvinnan som är skriven på en adress i västvärmland.

– Hon äger ett par av salongerna, men har inte varit aktiv i den dagliga driften.

Entrédörren till massagesalongen i Karlstad som tvärtemot vad skylten på dörren säger nu är helt stängd, en av de platser där den misstänkta bordellverksamheten ska ha bedrivits. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.