Bottenlaget fick FBK på knä

Sent omsider vaknade SHL-jumbon Rögle till liv. Tredje raka segern kom på bortaplan över Färjestad föll när Skånelaget tog sin tredje raka seger och vann 4–5.

– Vi är kyligare än tidigare och skapar bra chanser, sade forwarden Edwin Hedberg, som gjorde ett av målen, till Cmore.

Färjestad gjorde sin första match efter landslagsuppehållet och var riktigt ringrostigt.

Trots att Rögle var bättre ledde ändå Färjestad med 2–0 i början av andra perioden. Men Skånelaget gjorde fyra raka mål och Bryan Lerg fixade det matchvinnande 5–3-målet med 3.45 kvar av den tredje perioden.

Rögle är nu bara tre poäng efter nästjumbon Leksand, men till fast mark ovanför kvalstrecket skiljer det fortfarande en ocean – eller 13 poäng.

Färjestad har blivit något av Rögles drömmotståndare den här säsongen. Det var tredje segern av tre möjliga och på lördagen möts lagen på nytt i Ängelholm.

Färjestad missade chansen att närma sig kvartsfinalstrecket och det skiljer fem poäng upp till tabellsexan Brynäs.