Flerfamiljshuset i Eda som brann Foto: Bengt Andersson

Brand i flerfamiljshus i Eda

Uppdaterad
Publicerad

En stor räddningsinsats bekämpade under natten en omfattande brand i ett flerfamiljshus utanför Charlottenberg. Ingen person kom till skada.

Larmet nådde räddningstjänsten 21.45 på måndagskvällen. Enligt initiala uppgifter skulle det finnas två personer och en hund kvar i lägenheten som börjat brinna. Detta kunde senare dementeras av räddningstjänsten.

– Rökdykare har gått in och sökt, men vi har konstaterat att det inte finns några personer kvar i lägenheten.

– Hela huset är utrymt. Det är en stor träkåk och det gör saken lite mer komplicerat. Men vi har läget under kontroll. Vi har en himla massa resurser på plats, sa Alf Thörnkvist, räddningsledare vid räddningstjänsten i Värmland, till SVT Nyheter Värmland under natten.

Totalt utbränd

Ett 20 tal brandmän från två stationer arbetade med släckningsarbetet. Lägenheten som brann ligger på våning två och tre. Ingen person ska ha kommit till skada.

Vid klockan ett på natten lämnade större delen av räddningspersonalen platsen. Två personer från räddningsstationen i Eda stannade kvar och bevakade.

– Det verkar ha gått bra, jag har inte hört från dem sen, säger Alf Thörnkvist på morgonen.

Huset, som enligt Alf Thörnkvist verkade gammalt, innehåller sex stycken lägenheter.

– Lägenheten som brann är totalt utbränd, lägenheten under är vattenskadad, vinden är brand- och rökskadad och jag tror lägenheten mittemot den som brann också är rökskadad, säger Alf Thörnkvist.

Enligt Sveriges Radio sitter en person anhållen misstänkt för mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.