Brand i Forshaga Foto: David Hårseth/Dagsmedia

Forshagavillor totalförstörda vid brand

Uppdaterad
Publicerad

Två villor totalförstördes i en våldsam brand i Skived utanför Forshaga. Räddningstjänsten hade flera enheter på plats för att kämpa mot lågorna.

– Det är rejält övertänt, sa Christer Magnusson, vakthavande befäl vid polisen i Värmland tidigt på tisdagskvällen.

Branden startade av okänd anledning på tisdagseftermiddagen i ett garage mellan två kedjehus på Virvelgatan i Skived i Forshaga kommun.

– Det är en omfattande brand. Vi har inte kontroll över den, sa Nils Westlien, räddningschef i beredskap till SVT Nyheter en timme efter att branden startat.

Totalt arbetade personal från fyra räddningstjänster för att få kontroll över branden. Elden hade under eftermiddagen spridit sig till två villor.

Men tidigt på kvällen hade räddningstjänsten branden under kontroll.

Enligt polisen ska ingen ha skadats i branden. Men de två elddrabbade villorna totalförstördes i branden.

Teknisk undersökning

Under onsdagen var det fortfarande för varmt på brandplatsen för att polisen skulle kunna göra en teknisk undersökning. Platsen är avspärrad och de boende fick under gårdagen träffa Posomgruppen och hjälp med separat boende, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.