Foto: SVT arkiv

Dödade bebis – går fri

Uppdaterad
Publicerad

En av föräldrarna dödade det fem månader gamla barnet. Men det blir inget åtal för det misstänkta bebismordet i Värmland i somras.

Anledningen är att det inte gått att bevisa om det var mamman eller pappan som dödade barnet.

– Vi vet tiden och platsen och att någon av dem gjort det. Men deras berättelser går isär och vi kan inte bevisa vilken version som stämmer, säger åklagaren Barbro Brännlund, som nu har lagt ner förundersökningen.

Händelsen inträffade en natt i mitten av juni i år. Barnet fördes till centralsjukhuset i Karlstad med så svåra skallskador att dess liv inte gick att rädda.

Migrationsverket: En väldigt tragisk historia

Föräldrarna, som i förhören skyllt på varandra, satt en period häktade, men släpptes i brist på bevis. Nu ser det misstänkta mordet ut att förbli olöst.

– Det känns extremt frustrerande. Nu får varken barnet eller den oskyldiga parten någon upprättelse, säger Barbro Brännlund.

– Men eftersom vi inte kunnat bevisa exakt vad som hände, finns det ingen möjlighet att åtala någon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.