Foto: Severus Tenenbaum/Region Värmland.

Unga hoppas på drömsommarjobb

Uppdaterad
Publicerad

I dag vaknar 79 unga i Värmland sannolikt med pirr i magen. De har blivit kallade till dagens intervju och audition för Drömsommarjobbet 2016.

Drömsommarjobbet ger värmlänningar möjligheten att prova på att jobba med olika uttrycksformer under tre veckor på sommaren. De fyra områdena är dans, arrangörsskap, film och slöjd. Tanken är att de som går ut nian eller går de två första åren på gymnasiet ska få prova på hur det är att arbeta professionellt med sin talang. Under praktiken, som betalas av Region Värmland, stöttas de av professionellt rekryterade handledare.

Dansarna gör audition

125 värmlänningar skickade in ansökan i år, och 79 personer har blivit kallade till intervjuer i Karlstad idag.

– Dansarna har också kallat alla till en audition där de får röra sig så att handledarna kan göra ett urval, säger Stefan Westling, projektledare för Drömsommarjobbet.

Vad letar ni efter idag?

– Det här är ju en uttalad talangverksamhet som Region Värmland har drivit i många år. Så vi söker kreativa unga människor som har visat att de tycker att det är intressant att uttrycka sig inom dans, film eller slöjd.

Slöjd och arrangörskap

Det var två år sedan som uttrycket slöjd blev en del av Drömsommarjobbet och då tillkom också arrangörsskap.

– Det är en satsning vi gör för att visa att Värmland är ett bra ställe för att arrangera events, oavsett ålder. Vi ser gärna fler kreativa arrangemang av olika slag i länet, säger Stefan Westling.

”Känns spännande”

Arrangörerna kommer att jobba tillsammans med de olika uttrycken i Drömsommarjobbet och marknadsföra olika tillställningar under praktikperioden som sträcker sig från 27 juni till 15 juli.

– Det känns spännande, vi vet inte exakt hur det kommer att se ut, men vi vet att de rekryterade handledarna gärna jobbar i det offentliga rummet. Det kommer att bli ett antal nedslag, kanske även utanför Karlstad, säger Stefan Westling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.