Foto: SVT

Hoppade ut i vattnet efter sin hund

Uppdaterad
Publicerad

En man försvann ner i älven vid sjukhuset i Karlstad efter att ha kastat sig i vattnet efter sin hund. Mannen hittades av räddningstjänsten efter cirka 20 minuter och fördes till sjukhus, där han under eftermiddagen avled.

Det var på måndagseftermiddagen som SOS larmades om att två män och en kvinna hoppat i vattnet efter en hund. Händelsen inträffade vid Älvgatan mitt emot akutintaget på sjukhuset i Karlstad.

Kvinnan och en av männen lyckades ta sig i land, men den andre mannen saknades och ett stort räddningspådrag inleddes.

– Det är flera ambulanser och räddningsfordon här, och de söker även med båt ute i älven, berättade SVT:s reporter Niclas Brunell, som var på plats.

Förd till sjukhus

Mannen återfanns klockan 13.20 ett tiotal meter ut i vattnet med hjälp av draggningsutrustning. Han hade då legat i vattnet i cirka 15-20 minuter. Efter hjärt-lungräddning fördes mannen med ambulans till Centralsjukhuset.

– Det är allvarligt. En person är förd till sjukhus, och honom är det allvarligt med. Han är medvetslös, säger Jan Thor, brandmästare.

Avled på eftermiddagen

Vid 16-tiden på eftermiddagen meddelade Centralsjukhuset att mannen, som var 32 år, avlidit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.