Foto: TT

Ett års fängelse för grov stöld i villa

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-årige man som gjorde inbrott i en villa i Värmlands Nysäter i juni döms till ett års fängelse.

Ägaren till huset var bortrest när det blev inbrott i villan. Några dagar senare upptäckte man att ett fönster var uppbrutet, och kallade hem henne.

En granne hade bland annat sett två män som kom förbi och slängde och plockade upp saker ur en soptunna, och sedan stod och trampade på locket till en dagvattenbrunn. När de hade försvunnit gick grannen fram till brunnen och fann en plastkasse full med smycken och idrottsnålar där nere.

I männens hem och i plastkassen från brunnen fann ägaren sina stulna saker. Efter inbrottet fann hon dessutom en kniv och en ficklampa som hon inte kände igen i sitt hus.

De båda männen nekar till brottet, men har ingen förklaring till hur sakerna hamnat där de hamnat. Eftersom den ene mannen också begått ett villainbrott i Borås döms han till ett års fängelse. Den andra mannen var tidigare ostraffad, och döms därför till villkorlig dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.