Färjestad huvudtränare Leif Carlsson Foto: SVT

Färjestad bryter med huvudtränaren

Publicerad

Färjestad BK bryter med sin huvudtränare Leif Carlsson, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

– Jag har i alla lägen haft Färjestad BK:s bästa för ögonen och kommer alltid att måna mig om en god relation till föreningen. Jag är tacksam för att ha fått varit en del av Färjestad BK, både som spelare och ledare, under många år, säger Leif Carlsson i pressmeddelandet.

I pressmeddelandet lyfter FBK:s vd Stefan Larsson att man har vissa målsättningar som klubben måste nå, bland annat att man senast 2020 ska ha tagit det tionde SHL-guldet och senast 2020 ska ha etablerat sig i SDHL.

– Leif Carlsson, en mångårig och mycket kompetent medarbetare som har bidragit med, och stått för stor del av de framgångar Färjestad BK haft. Jag har stor respekt för Leif som person och för det hockeykunnande han besitter, dessutom en god vän på det personliga planet, säger Stefan Larsson i pressmeddelandet.

Läs mer: Färjestads kapten talar ut om helgens bråk

Vem som kommer ersätta som huvudtränare till nästa säsong är inte klart.

– Utformningen av Färjestads sportsliga organisation pågår för fullt och information om kommande förändringar kommer att ges löpande, säger Stefan Larsson i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.