Leif Carlsson blir nygammal tränare i Färjestad. Foto: Bildbyrån

Leif Carlsson ny huvudtränare i FBK

Uppdaterad
Publicerad

Leif Carlsson blir ny huvudtränare i FBK och kommer att assisteras av Johan Pennerborn. Håkan Loob, FBK:s General manager får dubbla roller när han kliver in som sportchef igen. Det var några av de förändringar som FBK presenterade på en presskonferens idag.

– Jag var sportchef i tretton år en gång i tiden så jag vet vad som gäller. Som General manager jobbar man lite i periferien, är man sportchef är man oerhört mycket närmare. Jag har ett oerhört komittment till den här rollen, säger Håkan Loob.

– Det här är noga genomgånget. Vi har kommit fram till att jag stod för det vi har sökt och den här lösningen var den bästa vi kunde hitta, säger Leif Carlsson om valet av honom själv som tränare.

Hur många nej har ni fått från andra tränare?

– Två, säger Håkan Loob.

Nu hämtar ni hela gänget från föreningen, är det en svaghet eller styrka?

– Det är en oerhörd styrka, säger Håkan Loob.

– Absolut, det är en styrka att kunna nyttja de resurser som finns. Du behöver ingen smekmånad och du vet vilka krav omvärlden har på klubben Färjestad, säger  Leif Carlsson.

”Nu ska vi täppa till gapet”

Klubbledningen gjorde klart att målet för FBK nu är att ta sig upp till toppen igen och jaga pokalen, eller ”täppa till gapet” som man uttrycker det.

Hur ska du täppa till gapet?

– Det är ju inget enmansjobb utan hela teamet med Håkan i spetsen och vi har en del idéer hur vi ska göra. Vi är inte så långt från heller, säger Leif Carlsson.

Vad tror du om kommande säsong?

– Vi ska vara ett bättre lag än vi var i fjol.

Solid grund

Färjestads VD Stefan Larsson inledde presskonferensen med en genomgång av föreningens ekonomiska läge och konstaterade att man står på solid grund, med ett eget kapital på 70 miljoner kronor.

– Det är smått unikt i dagens idrottssverige.

Klubben kommer bland annat att investera i bättre ljud och belysning i arenan och fullfölja försäljningen av Färjestad BK center. I samband med det första biljettsläppet lanserar man också en ny app.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.