Foto: SVT

Peter Jakobsson blir Färjestads nya sportchef

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av januari meddelade Håkan Loob att han lämnar Färjestad efter 30 år. I dag presenterar klubben sin nya sportchef – Peter Jakobsson.

Under en presskonferens på måndagen presenterade Färjestad BK två nyförvärv; en sportchef och en general manager. Håkan Loob har haft båda rollerna sedan drygt ett år tillbaka, men i höstas bestämde han sig för att efter 30 år lämna klubben.

Läs mer: Håkan Loob slutar som sportchef

Sedan dess har rekryteringsprocessen pågått och under söndagen skrev 45-årige Peter Jakobsson på ett tillsvidarekontrakt som sportchef.

– Jag blev otroligt varm inombords. Det var en otroligt härlig känsla.

Peter Jakobsson jobbar i dag som finansiell rådgivare och har bland annat jobbat på uppdrag av Färjestad. Men hans kontakter med klubben sträcker sig också längre bak i tiden. Han spelade nämligen i A-laget mellan 1996-1999 och var med när klubben vann två SM-guld. Dessutom har han en 16-årig son som spelar i Färjestads J18-lag.

Brett kontaktnät

Peter Jakobssons stora kontaktnät och det faktum att han såg över 170 hockeymatcher förra året är faktorer som gör att Färjestads vd Stefan Larsson tror att han kommer att bli en bra sportchef.

– Peter kvitterar på alla baskriterier, eller spetskriterier om man vill, som vi har satt upp och som är absolut nödvändiga för att klara av det här jobbet.

Håkan Loob har haft både uppdraget som sportchef och general manager sedan Leif Carlsson klev ner i spelarbåset som tränare förra året. När sportchefsjobbet nu är tillsatt har man tills vidare också valt att vd Stefan Larsson tar över som general manager.

– Det är en för tung arbetsbelastning och ett för tungt ansvar att lägga på bara en individ. Därför delar vi på det så att vi får in fler m'nniskor och mer kapacitet men också får en arbetsbelastning som är human, säger Stefan Larsson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.