Färjestad tog bonuspoängen – igen

När Milan Gulas vaknade gjorde Färjestad som vanligt – tog en bonuspoäng. Tjecken avgjorde i förlängning mot Brynäs, 3–2, efter tolv matcher utan mål.

Nio av Färjestads SHL-matcher i ishockey i höst har gått till förlängning eller straffar. Karlstadlaget har vunnit åtta av dem.

Mot Brynäs hette hjälten Milan Gulas.

Tjecken, som hade gått mållös i tolv matcher, gav Färjestad ledningen med 1–0 och ordnade bonuspoängen 34 sekunder in i förlängningen.

–Jag bryr mig inte om vem som gör mål men det var två viktiga poäng för laget. Jag hade lite tur, sade Gulas till C More om det svepande skottet som gav 3–2.

Matchhjälten hade inget svar på varför Färjestad är så vasst på andra sidan ordinarie tid.

–Jag vet inte men vi spelar bra (i förlängningarna), sade han.

Ledningsmålet i numerärt överläge i första perioden var en delikatess: en backhandslyftning upp i nättaket bakom Brynäs målvakt David Rautio.

Hemmapubliken i Löfbergs arena var glad i två minuter. Sedan kombinerade tvillingarna Westerholm sig fram och Pathrik kvitterade på Ponthus passning. Nästa Brynäs-mål kom från ingenstans. Nick Johnson drog i väg en backhand på chans och den skymde Färjestadsmålvakten Lars Haugen kunde inget göra.

Det blev dock bara en poäng för SHL:s bästa bortalag.

I andra perioden kvitterade Ole-Kristian Tollefsen till 2–2.