Foto: SVT

Fazer bageri varslar 23 anställda

Uppdaterad
Publicerad

23 av 24 anställda varslas om uppsägning på Fazer bageris omlastningscentral i Karlstad. Samtidigt övervägs ett distributionssamarbete med Polfärskt i Värmland.

Alla utom en av de totalt 24 anställda på Fazer bageris omlastningscentral riskerar att bli av med sina jobb. Vid 16.30 på onsdagseftermiddagen meddelade företaget att man varslar 23 medarbetare om uppsägning.

– Vi får högt ställda krav på våra kunder om att ha en hög och god leveransfrekvens, men att leva upp till det i Värmland är svårt. Dels på grund av avstånden och dels på grund av att det ofta är små leveranser till många butiker. Lönsamheten blir så inte tillräcklig, säger Anna Månsson, försäljningschef på Fazer bageri.

De 23 anställda som nu varslas i Karlstad ingår i ett större varsel om 50 anställda som lades redan i januari. Förhandlingar med fackförbunden har nu inletts.

Fazer inleder nu istället ett distributionssamarbete med konkurrenten Polfärskt där deras lokala företagare i Värmland föreslås hantera order, distribution, returhantering och plock av Fazer Bageris produkter.

– Det är dock ett tungt besked vi idag behöver ge till våra medarbetare i Värmland. Vi har stor respekt och förståelse för den tuffa tid som ligger framför dem, säger Anna Månsson, försäljningschef Fazer Bageri i Sverige, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.