Foto: TT/Stefan Carlsson

FBK-bil med hemlängtan säljes

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Carlsson vill se sin gamla trotjänare där den hör hemma.

”Ack Värmeland du sköna. Ta mig hem.” Så inleder Stefan Carlsson sin något udda bilannons. Iklädd rollen som sin egen bil beskriver han sin tillvaro i Jönköping. Hur han tagits emot väl men aldrig helt funnit sig tillrätta.

”Men nu är det dags att flytta. Hem till Värmland. Där jag aldrig bott, men känner att jag hör hemma.”

Bilen må vara en Volkswagen Golf från 2011 men det är registreringsskylten som lyfts fram som det självklara säljargumentet. Med bokstäverna FBK hoppas Stefan Carlsson nå ut till likasinnade.

– När jag köpte den var jag ute efter en Golf och det fanns en i Göteborg och en i Södertälje. Men när jag såg skylten var det värt att åka de extra milen till Södertälje för få hem kärran.

När det kommer till beskrivningen av bilens egenskaper är även den en aning okonventionell. FBK-bilen beskrivs som en stabil lagspelare som gör jobbet varje dag ”en Fokin, Röymark eller Holtet.”

– Jag är en genuin FBK-are sedan barnsben efter en finalförslust mot Djurgården. Pappa sa att Djurgården kan man ju inte hålla på och då fanns det bara ett lag kvar. På den vägen är det, säger Stefan Carlsson.

Annonsen lades upp på nätet i tisdags och har enligt Stefan fått viss spridning på sociala medier och nyligen hörde den första seriösa spekulanten av sig.

– Han bodde i stadsdelen Färjestad så jag kan gissa att registreringsskylten spelade in.

I annonsen utlovas även 5000 kronor i rabatt om följande av fem punkter uppfylls:

1) uppvisa av medlemskap i den vackraste av föreningar, Färjestad Bollklubb.

2) dra en för ägaren okänd anekdot om Kjell Dahlin, Bryan Tutt eller Olli Kaski i samband med köp

3) styrka att du känner Jonas Höglunds mor

4) uppge hur stor Roger Johanssons glugg i överkäken var under slutspelet 97 (millimeter)

5) dra dig till minnes att du någon gång ringt Percy och sagt ditt hjärtas mening om stölden av Pekka, Svanberg, Rydmark & Mats Lusth.

Enligt Stefan Carlsson är det med dubbla känslor han nu ska skiljas från sin gamla trotjänare. Då han även är ett stort fan av Blåvitt hoppas han att det kanske dyker upp en IFK-bil. Men det skulle inte vara samma sak.

– Det finns många IFK men bara ett FBK, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.