Tommie Reinestrand fick sin nya Honda stulen av rymmaren Foto: Montage av privata bilder

Fick sin bil stulen av rymmaren

Uppdaterad
Publicerad

Tommie Reinestrand fick i natt sin bil stulen av 16-åringen som rymde från Klarälvsgården.

Tommie Reinestrand hade precis gått av sitt skift som lastbilschaufför vid tvåtiden i natt. Han parkerade lastbilen i garaget på sin arbetsplats i Forshaga och körde ut sin egen bil på parkeringen under tiden. Plötsligt hörde han hur en bil körde iväg med en rivstart och när han tittade ut ur garaget var hans bil borta.

– Jag fick lite småpanik och tänkte bara att det här händer inte, berättar Tommie.

16-årig rymling

Han såg inte vem det var som stal bilen utan såg den bara försvinna bort. Bilen, en Honda Accord, var nyinköpt för två veckor sedan. I bilen låg alla förarbevis, plånbok och hemnycklar.

– Jag har ringt runt här hela dagen för att spärra alla kort, det har blivit många samtal.

Bilen stals av den 16-åring som rymt från Klarälvsgården. 16-åringen har jagats av polisen genom fyra län men har kört så fort att polisen inte kunnat stoppa honom. Det är i nuläget okänt var pojken och bilen befinner sig. Men Tommie räknar inte med att få se sin bil igen.

– Nej, den har ju kört rätt hårt vad jag har förstått, över spikmattor och grejer, så den vill jag nog inte ha tillbaka.

Enligt Tommie själv har han nu senare under dagen blivit kontaktad av en privatperson som har hittat hans plånbok i området Liljeholmen i Stockholm.

Hur ska du ta dig till jobbet nu då?

– Jag får väl ta den gamla Bettan nu då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-årig rymling

Mer i ämnet