”Flash” går för seger med nytt team

Uppdaterad
Publicerad

Janne Flash Nilsson är tillbaka i STCC, något som SVT:s expert tror kommer betyda mycket.

– Jag älskar racing, jag har alltid älskat racing. Jag har levt på och för sporten i hela mitt liv och efter en behövlig timeout på tre år har suget kommit tillbaka, säger han på STCC:s hemsida.

SVT:s motorexpert Jonas Kruse tror att Flashs återkomst till STCC kommer att betyda mycket:

– Oavsett vad han gör så gör han det till 110 procent. Han syns alltid, han hörs alltid och han tillför alltid något. Det är bra för racingen att Janne kommer tillbaka. STCC är i förändring och han kommer in i en bra tid, säger Jonas Kruse.

”Bara proffs”

Med sig i stallet Janne Flash Nilsson tre förare, med F1-meriterade Björn Wirdheim i spetsen. Reuben Kressner är andreförare och Linus Ohlsson reserv.

– Jag har fått ihop ett gäng med bara proffs, killar med lång erfarenhet av elitracing som trivs ihop och som älskar att segra, säger Janne Falsh Nilsson på STCC:s hemsida.

Premiär för teamet blir det 30-april när årets första STCC-lopp körs i Skövde.

Förarna i teamet

Björn Wirdheim

36 år

Från Växjö

Bor i England

Främsta meriter: Formel 3000-mästare 2003, reserv- och testförare för Jaguar i Formel 1 2004, teammästare i Super GT i Japan 2014, mästare i European Le Mans Series LMP2 2015.

Reuben Kressner

19 år

Från Stockholm

Bor i Stockholm

Främsta meriter: Pallplatser i franska Formel 4 och svenska Formel Renault 1,6 2015. Bronsmedaljör i SM i karting, KF2, 2013.

Linus Ohlsson

25 år

Från Jönköping

Bor i Jönköping

Främsta meriter: Tvåa i TTA – Elitserien i Racing 2012, trea i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2011, mästare i JTCC 2009.

Källa: STCC

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.