David Åslin har gjort 2-1 för Rögle mot Färjestad och kramas om. I förgrunden ler Kevin Marshall (nr 46) som fick en assist vid målet. Foto: Bildbyrån.

Förlust igen för FBK mot Rögle

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ännu en tung förlust för Färjestad mot Rögle på lördagskvällen.

Hemmalaget Rögle vann matchen med 2-1.

Färjestad har hittills inte vunnit mot Rögle i SHL den här säsongen. Karlstadslaget har bara tagit en poäng på fyra matcher.

– Det handlar om att göra mål för att vinna hockeymatcher och vi gör bara ett men vi gör en mycket bättre match än i går i Karlstad (förlust 4-5), säger Färjestads tränare Leif Carlsson till C More.

Nu är Rögle en av SHL:s formstarkaste klubbar. 2–1 hemma mot Färjestad var den fjärde raka segern, varav tre har varit trepoängare.

-Ska vi vinna matcher måste vi ta på oss blåstället. Vi måste jobba hårt, och det gjorde vi i dag. Det här var en skön seger, sade Alen Bibic till C More.

Bryan Lerg gav hemmalaget ledningen efter 9.36 minuter av första perioden. I andra kvitterade Hugo Enock – 19-åringens första SHL-mål – innan David Åslin dundrade in 2–1-målet och säkrade Rögles seger.

-Jag försökte hitta en lucka att skjuta på, det var därför jag höll i skottet ett tag och sedan dök det upp en lite yta som jag försökte träffa. Den gick in, sade han till C More.

Med segern lämnar klubben över jumboplatsen till Leksand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.