Full fart på Karlstad Stadslopp

Publicerad

Idag var det dags för den 37:e upplagan av stadsloppet.

Drygt 3000 par joggingskorsbeklädda fötter smattrade idag eftermiddag omkring längs Karlstads gator i den årligt återkomande tävlingen. Det sprangs allifrån riktigt fort till ett betydligt lugnare tempo. Att få stopp på någon som ville stanna och berätta hur det gick att springa, mitt under glödande tävling, var ingen lätt uppgift men till slut lyckades vi få stopp på en glad Göteborgare som för tredje gången tog sig fram längs banan i sin rullstol.

– Jag ska försöka slå 70 minuter. Formen känns bra men jag har lite att ta igen, säger Daniel Bull från Tjörn.

Solen lyckades så smått bryta sig igenom regntunga skyar för att stråla på deltagarna som sprang. På de 400 funktionärerna. På på de tiotusentals åskådare som stod uppradade längs tävlingssträckan. På de som valde att följa tävlingen från någon uteservering och de som satt utbredda på en picknickfilt i gröngräset. En av dem var Abigail Montecinos från Stockhom som kommit för att heja på sina släktingar.

– Det är ganska mysigt att sitta här. Det är ganska skön stämning.

Karlstad Stadslopp arrangerades av IF Göta. Tävlingen gick i två klasser med en längd på antingen 10 eller 21 kilometer – start och mål vid Sundstatjärn. Minilopp för barn arrangerades också.

Vann Stadsloppet gjorde Hälle-löparen Yared Admasu som sprang på 31 minuter och 21 sekunder. Se alla resultat här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.