Foto: SVT

Artisterna som kommer till folkmusikfestivalen

Publicerad

För andra året i rad blir det i slutet av juli återigen folkmusikfestival i Västanås regi och i dag presenterades två av gästartisterna.

– Det är Sveriges bästa folkmusikband i våra ögon som kommer att vara med oss i år och bandet heter Väsen. Dessutom kommer Louise Hoffsten och två artister som jag vill inte avslöja, säger Sophia Stinnerbom i Västanå Orchestra.

Två dagar fyllda med musik där flera olika musikstilar möts, men där folkmusiken är i centrum. Västanå folkfestival i Rottneros satsar i år på ett program med samma gästartister båda dagarna, och de är riktigt nöjda med vilka som kommer.

– Det kommer ju var två dagar helt fyllda av massa bra musik och dans. Även vi har dans föreställning i år. Det kommer en dansgrupp från Norge, säger Magnus Stinnerbom, Västanå Orchestra.

Slutsålt i fjol

Förra året var festivalen helt slutsåld. Det var både folk från bygden och hela folkmusikbranchen. Och nu hoppas arrangörerna att årets festival ska bli lika lyckad.

– Det jag ser fram emot mest är att mötet de har olika gästartisterna och spela deras musik med vårt band, på sätt och det mötet som uppstår när man bygger broar över genregränser, säger Magnus Stinnebrbom.

– Det är något magisk som har uppstått i berättarladan, de här kvällarna som vi har kört hittills och den känslan längtar jag efter att få komma tillbaka till. Stämningen är så man kan ta på den, den är fantastisk, publiken, musiken och de dagarna vill man bara vara i, säger Sophia Stinnebrbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.