Foto: TT

Granne förlorade mot strippklubb

Uppdaterad
Publicerad

Musiken från strippklubben i Karlstad under grannens lägenhet är inte tillräckligt hög för att vara någon olägenhet för mannens hälsa. Det anser Mark- och miljödomstolen, trots mannens ständiga klagomål.

Mannen störs av musiken från klubben och menar att ljudet blir till buller i hans lägenhet. Strippklubben har tidigare hotats av vite efter flera klagomål på ljudnivån. Under hösten 2014 mättes ljudnivåerna och fastighetsägaren blev tvungen att se till att ljudet inte överskred 25 decibel i grannens lägenhet.

Efter en ny mätning under våren förra året konstaterades att ljudnivåerna var godkända och klubben har numera en ljudnivåvakt som bryter musiken om volymen blir för hög. Miljönämnden i Karlstads kommun beslutade i maj i år att inte vidta ytterligare åtgärder mot klubben.

Grannen överklagade

Grannen är dock inte nöjd och har överklagat till både länstyrelsen och sedan till Mark- och miljödomstolen. Han menar att lokalen i stort sett saknar isolering och att anordningen som ska begränsa ljudnivån är enkel att manipulera. Han har också gjort egna mätningar som visar att ljudnivåerna är högre än tillåtet. Mark- och miljödomstolen går dock på länsstyrelsens och kommunens linje och avslår mannens överklagande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.