Pia Gund var en av tio som kvalificerade sig till final. Foto: SVT/Arkiv

Gund femma i crossfit-VM i natt

Uppdaterad
Publicerad

Målet var att komma med bland topp tio. Nu kan Pia Gund fira en femteplats i inofficiella VM i crossfit.

I natt genomfördes sista delen av tävlingen, dit bara de bästa tio av tjugo kvalificerade sig. Pia Gund från Arvika slutade på en femteplats, och nådde därmed sitt mål med råge.

– Det känns fantastiskt. Det är mer än förväntat. Jag hade tänkt topp tio, eventuellt, men innerst inne tänkte jag kanske att jag skulle kunna förbättra min nittondeplacering. Så nu blev det bonus plus plus plus, säger hon och skrattar.

Det är vanligt i crossfit att ingen av de tävlande har någon aning om vad tävlingen ska bestå i. En mängd olika lyft med en ovanligt tjock stång, och 42 kilos vikter, blev sista utmaningen. Och det blev en varm tillställning.

– Det var minst 30 – 35 grader. Men det var ett fantastiskt stöd, vi var ju elva personer från lilla Arvika och det var ju fantastiskt att känna deras stöd, säger Pia Gund.

Sport som kräver mångsidighet

I och med placeringen är Pia Gund den femte mest vältränade kvinnan i sin klass, kvinnor 60+. Man får skriva vältränad, för i den här sporten handlar det inte om att enbart ha styrka, smidighet eller kondition.

– Crossfit handlar mycket om att vara allround. Man ska kunna springa, man ska vara smidig och man ska vara uthållig. Det är mångsidigt, och det är en fantastisk träningsform, säger hon.

Pia Gund är relativt ny i sporten, hon har hållit på i ett och ett halvt år. Resultatet har gett blodad tand även för kommande säsong.

– Jag blir ju väldigt inspirerad att göra ett nytt försök nästa år, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.