Hammarö jagar finalplats i lag-SM i dressyr

Uppdaterad
Publicerad

Hammarö RF är det enda värmländska laget i lag-SM i dressyr som just nu pågår under Wermland Equestrian Games på Hammarö. Efter första kvaltävlingen ligger laget på en åttondeplats och jagar nu en av de fem åtråvärda finalplatserna.

I den första kvaltävlingen tävlar två av lagets tre ryttare. Den tredje ryttaren tävlar under den andra kvaltävlingen på lördag, då svårighetsgraden även höjs ett snäpp. Först ut under fredagen var Helena Gustavsson på Quite a Nice Guy, som fick 64.573 poäng.

Lagkamraten Susanna Engdahl-Friberg fick fina 68.632 tillsammans med Am-Ex.

– Jag tyckte att hästen var med bra, han löd hjälperna väldigt fint. Han var pigg och glad men höll sig ändå på mattan. Igår var han lite för laddad så han gjorde lite egna saker som inte ska vara med i programmet. Jag hade en jättebra känsla, säger hon.

Hoppas på final

Hon hoppas att laget ska kunna ta sig till finalen på söndag, där bara de fem bästa lagen får vara med. Efter första tävlingen skiljer det bara ett poäng mellan femteplatsen och Hammarö som nu ligger åtta.

– Det är klart vi hoppas på final, samtidigt så vet vi att det är väldigt många bra lag med. Det krävs att vi tre gör en väldigt bra var sin ritt för att vi ska komma med till final tror jag. Men det är klart, man vet aldrig, säger Susanna Engdahl-Friberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.