Han är årets Sola

Publicerad

Prisets som årets Sola går till David Mathiasson för hans engagemang i Fritidsbanken.

David Mathiasson är verksdamhetsledare på Fritidsbanken.  På Fritidsbanken kan man låna allt från en komplett slalomutrustning till innebandyklubbor och tremanstält. Det är helt gratis att låna och tanken är att man enkelt ska kunna prova på olika fritidsaktiviteter utan att det kostar något.

Årets Sola är ett pris som Karlstads kommun delar ut till en person som ska vara inspirerande och driftig och ha ett gott bemötande. Personen ska vara en god ambassadör och representant för Karlstadsregionen.

Målbilden för utmärkelsen är Eva-Lisa Holtz, den glada servitrisen som levde och verkade i Karlstad på 1700-talet.

Motiveringen lyder:

”David Mathiasson har på ett inspirerande sätt lyckats sprida Fritidsbanken både i Värmland och resten av Sverige. David ser möjligheter, tänker stort och entusiasmerar till okonventionella samarbeten. Efter ett möte med David har man alltid ett leende på läpparna och är full av energi.”

Fler priser

På galan 100° Karlstad som arrangerades på Karlstad CCC under fredagskvällen den 31 mars delades sju priser ut till engagerade och stolta pristagare. Bland annat priset för årets butik gick till Swenströmskas bageri och priset för årets affär gick till Wermlands Mejeri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.