Foto av Jan Nordström och Peter LeMarc. Foto: Jan Nordström

Han gör bilder av LeMarcs känslor

Uppdaterad
Publicerad

Peter LeMarcs nya album är utformat som en roman med tio kapitel. Bakom bilderna står en fotograf som bott många år i Karlstad.

– Jan får följa med mig in i de hemligaste rummen, säger Peter LeMarc.

–  När jag var 18 år gick jag sönder inuti, men så hörde jag Peters låt ”Gråt”. Jag spelade in bara den låten på båda sidorna av ett 90-minuters kassettband och så vandrade jag runt i Karlstad och lyssnade på den låten om och om igen i min freestyle och fick, genom Peters låt, livshoppet tillbaka, säger Jan Nordström, fotograf som har bott i Karlstad i fjorton år, i ett pressmeddelande.

Peter LeMarcs album ”Den tunna tråden” består av tio låtar, och till varje låt hör ett fotografi i en fotobok skapad av Jan Nordström.

– Peter skickade mig sina nakna och ärliga texter och så försökte jag finna fotografier till de 10 låtarna som på något sätt kunde passa ihop med dem, men utan att Peter behövde vara motivet. Och så blev det, förutom till låten ”Osynligt bläck” där jag ville fotografera ett porträtt av Peter med bilder ur hans liv projicerade i hans ansikte och på hans kropp, säger Jan Nordström.

Det är inte första gången som LeMarc och Nordström gör projekt tillsammans. Jag Nordström tog också bilderna till LeMarcs senaste album år 2012, och år 2014 gjorde de tillsammans fotoboken ”Det som håller oss vid liv”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.