Här sätter älgkalven av efter Christer Sjögren på golfbanan. Men slutet gott, allting gott: ingen skadades vid händelsen. Foto: Tony Swahn

Här jagas golfaren av älgkalv i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Golfrundan på tisdagen tog en lite oväntad vändning för vännerna Christer Sjögren och Tony Swahn.

Klockan var runt 20-tiden på tisdagen när kamraterna gick sin runda på Karlstads golfklubb. Rätt vad det var dök en älgkalv upp vid det tredje hålet på den blå slingan – och vägrade lämna. Den fäste blicken på Christer Sjögren och vägrade släppa taget. Till slut började den springa runt honom.

– Jag gömde mig bakom ett träd till att börja med, men efter en stund tänkte jag att att det var bäst att ta mig därifrån så jag började springa bort från älgen, säger golfaren Christer Sjögren.

Först då blev Christer Sjögren riktigt rädd.

– Ja för älgen sprang ju efter så det kanske inte var så smart att lämna träden som skydd men det gick bra och jag kunde sätta mig i säkerhet, avslutar Christer Sjögren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.