Hästtätt i Hästviken

Uppdaterad
Publicerad

I dag invigs Wermland Equestrian Games på Hammarö. Sveriges största ryttartävling väntas dra storpublik till Hästviken.

Det är första gången SM-tävlingsgrenarna dressyr och hopp avgörs på samma tävling. 18 medaljer och 1,2 miljoner i prispengar hägrar för de tävlande. 

– Jag hoppar mitt första senior-SM, så chanserna för medalj är väl inte så stora, säger Filip Ågren från Skattkärr. Men en finalplats och en OK placering i finalen är inte alls orealistiskt.

Det är ett stort evenemang för arrangören när det kommer 400 hästar, 250 ryttare, 150 frivilliga funktionärer och en publik på kanske tio tusen personer.

– Det är viktigt att vi skiljer på publik och hästar, så att det inte kan hända någon olycka, säger Sophie Wilhelmsson, tävlingsledare för Wermland Equestrian Games på Hammarö.  Det är helt andra förutsättningar för en sådant här arrangemang, än för ett för bara människor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.