Hellton Foto: SVT

Hellton spelar för chans i SHE

Uppdaterad
Publicerad

Med fyra skadade nyckelspelare möter Hellton topplaget Höör på hemmaplan på onsdagskvällen. Och matchen är en av bara tre chanser Karlstadslaget har för att hålla sig kvar i SHE nästa säsong.

– Matchen blir självklart en oerhört svår uppgift. Vi möter ett topplag, så där gäller det bara att samla ihop energin och försöka köra på så gott det går. Inför de två sista matcherna hoppas jag dock att tre av spelarna är tillbaka, och då är det ju de två matcherna vi kommer satsa hårdast på, säger Gunnlaugur Grétarsson, tränare IF Hellton.

Skadade spelare

Helltons lagkapten Karin Ullén slet av en hälsena förra veckan och kommer vara borta resten av säsongen. Förutom henne saknas tre nyckelspelare i laget under onsdagskvällens match. Frida Alm har drabbats av hjärnskakning, Sofia Stenblom har en skada i knäet och Jessica Wessman lider av en fraktur i handen. Tack vare ett speluppehåll på tre veckor hoppas dock Helltons ledning alltså att de ska hinna friskna till och bli spelklara i tid till nästa match – något som nästan är ett måste. Hellton ligger nämligen näst längst ner i tabellen och riskerar i värsta fall att åka ur elitserien.

– Det är ju inget nytt läge, för vi har varit där hela säsongen. Det är en poäng upp till nästa plats i tabellen och två poäng ner, så det kommer vara oerhört tufft, men jag tror att vi kommer klara det genom att ta en seger av de här sista matcherna, säger Gunnlaugur Grétarsson.

Hoppfullt

Åtminstone en seger är alltså vad som krävs, men trots att Hellton alltså riskerar att hamna på en sistaplats i tabellen och därmed kickas ner till allsvenskan är det inget som oroar lagets tränare.

– Nej, det finns faktiskt inte i mina tankar att vi åker ur, men jag vet att vi har duktiga tjejer underifrån; unga lovande spelare som kan ta klivet. Sedan tror jag att det finns de i truppen som skulle vilja stanna kvar och hjälpa oss ta oss upp igen, säger Gunnlaugur Grétarsson hoppfullt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.