Ormen på bilden är inte ormen som hittades i bananlådan. Foto: TT

Hittade kungsboa i bananlåda

Publicerad

Det var inte bara bananer i lådan som två anställda på Bograngens lanthandel packade upp. I lådan låg en orm!

Det var på tisdagen som Elinor Syversen, innehavare av Bograngens lanthandel, och hennes kollega Marita, hittade en orm i en bananlåda, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

– Det var min kollega, Marita, som plockade ur lådan och hon skrek att hon hittat en orm. Men den rörde sig inte så jag tog sopkvasten och fick lagt den i en burk som vi gjorde hål i. Det har ju varit kallt så vi tänkte att ormen kanske var i dvala och skulle vakna om vi tog in den i värmen. säger Elinor Syversen till NWT.

Rör sig om en kungsboa

Elinor Syversen ringde till Icas huvudkontor, eftersom bananlådan kom därifrån, och de ska försöka ta reda på varifrån ormen kom. Den var en halvmeter lång och enligt en specialist ska det ha rört sig om en kungsboa. På tisdagskvällen hade ormen fortfarande inte rört på sig, vilket troligen betyder att den är död. Eventuellt kommer ormen nu att skickas till Naturhistoriska museet i Göteborg, skriver NWT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.