Foto: Thony Liljemark

96-åriga Aina tvingas flytta

Uppdaterad
Publicerad

Kronofogdens försäljning av 96-åriga Aina Nilsson hus i Norra Råda står fast, enligt beslut i hovrätten på torsdagen.

Trots att 96-åriga Aina Nilsson har beviljats banklån till att lösa skulderna, meddelade Hovrätten för Västra Sverige på torsdagen att hennes överklagan avslås.

Hovrätten anser inte att några formella brister har skett vid den exekutiva försäljningen av fastigheten. Det var Skatteverket som begärde att Kronofogden skulle utmäta huset. Bakgrunden till försäljningen är en skatteskuld på 82 000 kronor – en obetald reavinstskatt – som hon för några år sedan drog på sig efter försäljningen av en lägenhet som hon köpt åt sin son.

Kronofogden sålde Ainas hus

– Det är med bestörtning jag har tagit emot beskedet från hovrätten. Det är hemskt att man inte tar hänsyn till Ainas höga ålder och det faktum att hon är sjuk , säger Björn Henriksson, Aina Nilssons ombud.

– Jag skäms över hur rättsväsendet fungerar, säger Björn Henriksson.

Från och med i dag förlorar hon äganderätten till fastigheten i Norra Råda i Värmland, uppger ombudet Björn Henriksson. Hovrättens beslut kan överklagas till och med den 2 januari 2014.

– Jag kommer nu att begära prövningstillstånd i Högsta domstolen och jag är beredd att driva det här till Europadomstolen, säger Björn Henriksson till Värmlandsnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kronofogden sålde Ainas hus

Mer i ämnet