Idrottsprofil anklagas för slag och rasistiskt påhopp

Publicerad

En värmländsk idrottsprofil anklagas för att ha slagit en person och skrikit ett rasistiskt glåpord till en annan i kön till en hamburgerkedja natten till söndagen, det uppger Värmlands Folkblad.

Enligt tidningen som tagit del av en filminspelning från händelsen ska idrottsprofilen ha slagit en annan man på näsan så att han började blöda. Misshandeln ska inte ha föregåtts av någon provokation säger den drabbade till VF.

– Jag har inte bestämt mig än om jag ska gå vidare och polisanmäla. Det är lite ömt och jag har ont i skallen, men jag mår annars helt okej, säger den som träffades av smockan.

Idrottsprofilen ska också ha skrikit ett rasistiskt glåpord till den misshandlades kompis som är mörkhyad.

– Jag är inte en bråkig person, jag slåss aldrig, men jag tycker det är så dåligt gjort att säga så till mig. Han ska vara en förebild och jag tycker inte det här ska gå under radarn, säger han till VF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.