Bill Impola. Arkiv. Foto: TT Nyhetsbyrån

Impola tredje bästa svensk i Birkebeiner

Bill Impola hamnade på plats 30 när det anrika Brikebeinerrennet avgjordes i Norge.

SK Boreåkaren nådde målet i Lillehammer på tiden 2:29 efter 54 kilometers skidåkning.

Bästa svensk blev Jörgen Brink som kom på 26:e plats.

Det var flera värmlänningar med bland de top 100 i långoppet, Oscar Persson från Torsby på plats 42, Jack och Bob Impola kom på plats 61 respektive 66.

Vann gjorde Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen från Norge som satte rekord med tiden 2:19.

Tävlingen ingår i Ski Classics, där jagar Bill Impola segern i klassen åkare upp till 26. I och med placeringen idag behåller han andraplatsen i långloppscupen.

Britta Johansson Norgren blev bästa svenska på tolfte plats.