Laget ser fram emot matchen Foto: Privat

Jättestenskolan i SM-final

Uppdaterad
Publicerad

I dag spelar Jättestenskolan från Grums final i skol-SM i ishockey mot Annerstaskolan från Huddinge. Matchen spelas i Billerudshallen i Grums och hemmalaget hoppas på mycket publik.

– Hela skolan har fått ledigt för att se matchen och det är över 500 elever, säger idrottsläraren Fredrik Bergvall.

Jättestenskolans hockeyspelande högstadieelever har imponerat stort under vinterns skol-SM. Laget har lyckats ta sig hela vägen fram till SM-finalen som spelas idag klockan 13 i Billerudshallen. Fredrik Bergvall är idrottslärare på skolan och en av de som tog initiativ till att anmäla ett lag till skol-SM.

– Det känns bra och ska bli jätteroligt. Det finns ett jättestort intresse för matchen både på skolan och i hela samhället, säger han och fortsätter.

– I början tyckte folk att det var kul att vi spelade bra men engagerade sig inte så mycket mer. Men intresset har stigit med tiden och nu har många verkligen börjat förstå att vi faktiskt ska spela en SM-final.

”En bra match”

Samtliga i laget spelar vanligtvis för Grums IK, men i skol-SM representerar de alltså Jättestenskolan. Finalmotståndet kommer från Stockholmsförorten Huddinge i form av Annerstaskolans hockeylag.

– Vi tror att det kommer bli en bra match i högt tempo. Jag är övertygad om att vi möter ett bra lag men vi är också jätteduktiga så vi ser inte slaget som förlorat innan, säger Fredrik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.