Zlatan Ibrahimovic och förre svenske förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson. Foto: TT

Målet kan avgöras i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har valt att gå vidare med dopningsanklagelserna som förre förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, riktat mot honom, skriver NWT. Blir det förhandling kommer den att avgöras i Karlstad.

Under torsdagen blev Ulf Karlssons utspel om att Zlatan Ibrahimovics viktuppgång i muskler under Juventustiden inte var möjlig utan otillåtna medel en nyhet långt utanför Sveriges gränser. Det var under ett panelsamtal på Värmlands idrottshistoriska sällskaps café som Ulf Karlsson sa att han trodde Zlatan Ibrahimovic kunde ha dopat sig. För SVT Nyheter Värmland förklarade Ulf Karlsson sedan sitt resonemang

– Jag menar inte att han har varit dopad. Det jag påstår är att man inte kan bygga tio kilo muskler på den korta tiden som har angetts i det här exemplet. Det menar jag är omöjligt utan otillåtna medel. Och det står jag fast vid, oavsett vem det gäller, sade Ulf Karlsson då.

Karlssons utspel om dopning

LÄS OCKSÅ: ”Omöjligt utan otillåtna medel”

”Kommer stämma honom”

Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola meddelade på torsdagseftermiddagen att de planerade att stämma Ulf Karlsson för hans uttalanden.

– Vi kommer att stämma honom. Jag är inte expert på svensk lag, men vi har en svensk advokat, sade Raiola till Expressen.

Förhandling i Karlstad

Nu skriver NWT att en advokat hört av sig till tidningens reporter som närvarade under panelsamtalet och sedan skrev artikeln om Ulf Karlssons påståenden.

– Han sa att de skulle gå vidare med ärendet och att om det skulle bli en förhandling skulle den bli här i Karlstad. Han ville att jag skulle vittna. Han ville också veta hur många som var med på mötet när Ulf Karlsson höll föredrag och nämnde att hans uttalande kan skada Zlatans varumärke, säger NWT:s reporter Per Mårtensson till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlssons utspel om dopning

Mer i ämnet