Katapultstart idag för årets Karusell

Publicerad

Idag inleddes Studiefrämjandets årliga karusell för artister och danstrupper.

Live- och danskarusellen är en jättestor turné för den som spelar, sjunger eller dansar. Efter flera turnéstopp runt om i mellansverige är det dags för riksfinal i Karlstad i slutet av maj.

Ska ge scenvana

Tanken är att ge scenvana för unga artister och feedback på deras scenuppträde. Närmare 50 band och soloartister från Värmland och Örebro deltog och 12 danstrupper. I hela landet intog 600 band de olika scenerna.

Livekarusellen är en jättestor turné. Banden turnerar ihop med andra artister och får chansen att spela inför publik både på hemmaplan och utanför den egna staden. Alla artister är garanterade minst tre spelningar. Man kan också ta sig till en distriktsfestival och till den stora gemensamma turnéavslutningen och få uppträda igen.

Alla musikstilar välkomna

Det finns inga begränsningar i musikstil. Därför uppträder idag på scenerna i Karlstad både rock och pop, visor och hip hop, country och hårdrock. Alla som vill får vara med, oavsett musikstil, ålder och erfarenhe t. Livekarusellen genomförs av studieförbundet Studiefrämjandet i samarbete fritidsgårdarna i landet.

– Jag tycker egentligen det är lite läskigt att stå på scen, säger Elin Bolin, singer/songwriter från Deje, men det är väl bra att utmana sig själv. Jag kommer att få feedback och det kommer att hjälpa mig.

– Det är ju en livsdröm att få stå på stora scenen, säger Andrew Johansson, sångare i bandet Unfound Reliance från Karlstad.

– Jag vill sjunga min text och få svar från publiken och känna att det inte är vi och dom utan att vi allihopa är samma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.