Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi behöver så många som möjligt som vill hjälpa till” – starta klippet för att se några av styrelsemedlemmarna visa runt i huset. Foto: Elin Johansson/SVT

I Säffle öppnar snart ett nytt katthem – söker volontärer

Publicerad

Föreningen Djurskyddet Säffle-Åmål öppnar snart sitt katthem strax utanför Säffle. Men innan katterna kan flytta in i villan behövs fler volontärer.

– Intresset har varit rätt så stort. Vi har ett 30-tal personer som ska vara med på utbildning under veckan, men vi hoppas på fler såklart, säger Linn Nylén, styrelseledamot och volontär.

Föreningen har funnits i några år men tidigare var katthemmet i en barack i Värmlandsbro. Den verksamheten rann ut i sanden och föreningen blev vilande tills för snart två år sedan när föreningen ärvde ett hus utanför Säffle – som nu byggts om till ett katthem.

Till katthemmet sökts nu volontärer som kan hjälpa till med bland annat djurskötsel, städning av huset samt kattlådor och andra utrymmen. Men också för att leka med katterna och köra dem till hälsokontroller.

– Vi behöver så många som möjligt som vill hjälpa till, säger Linn Nylén.

Väntar på godkännande från länsstyrelsen

Det finns tio boxar på övervåningen och fyra karantänboxar i källaren.

– Nu väntar vi på att bli godkända av länsstyrelsen, säger Linn Nylén.

Det finns också en plan för ett kattpensionat och föreningen vill också kunna ta emot smådjur, som gnagare och fåglar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.