Haschet på bilden har inget samband med artikeln. Foto: SVT

Knarkgömma vid förskola

Uppdaterad
Publicerad

Skogsområdet utanför Hultsbergs förskola i Karlstad misstänks ha varit en narkotikagömma. Nu åtalas två män i 25-årsåldern misstänkta för narkotikabrott. En av dem åtalas också tillsammans med en kvinna i 35-årsåldern för grovt vapenbrott.

Den ene mannen åtalas på tio punkter som rör narkotikabrott och försök till narkotikabrott, samt grovt vapenbrott. I skogsområdet runt Hultsbergs förskola och i närheten ska mannen enligt åtalet ha förvarat knappt två kilo hasch. I åtalet beskrivs han ha bedrivit en systematisk narkotikahandel och bland annat ha överlåtit hasch till den andre åtalade mannen, i Karlstad. I Karlstad och på andra platser, i södra Sverige, misstänks mannen ha överlåtit runt 4.000 tabletter narkoikaklassade läkemedel. 

Förvarade skarpladdad pistol

Han misstänks även ha haft en skarpladdad pistol utan att ha rätt till det. Kvinnan åtalas för att ha förvarat vapnet och tillhörande ammunition hemma hos sig, för mannens räkning.

Mannen erkänner alla narkotikabrott han åtalas för utom ett, och förnekar försök till narkotikabrott. Han erkänner grovt vapenbrott, men menar att vapnet förvarats för annan persons räkning. Den andre åtalade mannen erkänner brott på de tre punkter han åtalats. Kvinnan erkänner grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.