Foto: David Hårseth

Man attackerad med vasst föremål

Uppdaterad
Publicerad

En man fick allvarliga bukskador efter att han attackerats med ett vasst föremål i centrala Kristinehamn. Han fördes akut till sjukhus.

Strax innan klockan 16 vårdas han fortfarande för livshotande skador.

En man i 70-års åldern fick livshotande skador vid en misshandel under måndagsmorgonen, och enligt Centralsjukhuset vårdades han under eftermiddagen fortfarande för livshotande skador på intensivavdelningen i Karlstad. Enligt CSK ska mannen vara knivskuren.

– Vi har gripit en man som är misstänkt för dråp, alternativt mordförsök, säger Stefan Wickberg på polisen.

Den misstänkte knivmannen ska ha gripits redan på förmiddagen runt 10-tiden. Tydligen var det inte en prioritet att ligga lågt efter knivdramat.

– Han greps på bar gärning i samband med ett helt annat brott. Vilken typ av brott kan jag tyvärr inte gå in på, säger Stefan Wickberg.

Under dagen anhölls mannen misstänkt för försök till mord.

Allvarliga bukskador

Ett bråk ska ha föregått misshandeln då en man alltså har blivit skuren med någon form av vasst föremål. Det är oklart hur många som ska ha varit inblandade i bråket.

Larmet om den grova misshandeln kom till polisen klockan 8:54 på måndagsmorgonen.

Tidigare jakt

– I ett sådant här läge handlar det om att frysa läget och säkra det, vi har spärrat av platsen och gör en teknisk undersökning, säger Stefan Wickberg, presstalesman hos polisen.

De har flera patruller på plats för att utreda händelsen och vädjar också om tips från allmänheten.

 – Vi efterlyser om det finns folk som varit på Skogsgatan och gjort iakttagelser i samband med händelsen, säger Wickberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.