Hon dömde själv i skattemål

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare politikerkollegor till Anne Carlsson, värmländsk ordförande i Reumatikerförbundet, tvivlar nu på att hon inte ska ha känt till skattereglerna. Dagens Nyheter, som avslöjade att Carlsson underlåtit att ta upp sin fria bostad i Stockholm som en förmån, skriver idag att hon var nämndeman i länsrätten i Värmland och dömde i ett flertal skattemål på 90-talet.

– Jag minns henne väl, hon dömde som nämndeman i skattemål, och frågor om beskattning av sådana förmåner som hon åtnjutit förekom mycket ofta. Då förfasade hon sig över de skattskyldigas dåliga skattemoral när de inte hade deklarerat sina förmåner, säger en tidigare kollega från länsrätten till tidningen.

För DN bekräftar Anne Carlsson att hon dömt i skattemål men hävdar att hon trots detta inte kände till reglerna.

– Jag har inte ens en aning om det är samma lagstiftning numera. Jag är ingen skattejurist, jag är bara en vanlig dödlig värmlänning som fått ett förtroendeuppdrag i Stockholm.

Reumatikerförbundet anordnar idag en pressträff i Stockholm klockan 14.00 förbundet ska kommentera uppgifterna om att åtta miljoner kronor saknas ur reumatikerfonden.

SVT sänder direkt från träffen – kolla här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.