• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Platsen är avspärrad Foto: David Hårseth/Dagsmedia

Man anhållen misstänkt för knivmordet

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern höggs i magen vid lunchtid på torsdagen och hittades svårt skadad i ett hyreshus i Säffle. Hon dog senare av sina skador. En man i 40-årsåldern har nu anhållits misstänkt för mord alternativt dråp.

Polis och ambulans larmades vid 12-tiden på torsdagen till Säffle efter larm om en knivskärning. När polis kom till platsen fann man en kvinna svårt knivskuren.

Vid 17.30-tiden kom beskedet att kvinnan dött av sina skador.

– En man i 40-årsåldern har under kvällen anhållits misstänkt för mord alternativt dråp. Han är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Mannen är sammanboende med kvinnan, säger Per Ström, informationschef på Värmlandspolisen till SVT Nyheter Värmland.

Skadad i buk och bröst

Enligt en presskommuniké från Centralsjukhuset i Karlstad strax innan klockan 17.00 hade kvinnan stickskador i både buken och bröstkorgen, samt omfattade blödningar. Kvinnan har opererats under eftermiddagen, men hennes liv gick inte att rädda.

Kvinnan dog på sjukhuset.

Trapphuset i det hyreshus där kvinnan hittades är nu avspärrat och polisen har genomfört en teknisk undersökning. Man har även funnit det misstänkta mordvapnet.

– Det har hittats en kniv som har tagits i beslag, säger Ronny Brattström, vakthavande befäl på Värmlandspolisen.

Har den misstänkte medgivit något i förhör?

– Vi har hört honom, men hur han ställer sig till anklagelserna det vet jag inte, säger Brattström.

Fotnot

Åklagare avskrev den 23/2 alla misstankar mot mannen som inte längre är misstänkt för händelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.