Polis spärrade under morgonen av det område där våldtäkten ska ha skett. Foto: Bengt Andersson

Misstänkt våldtäkt i Årjäng

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har anmält att hon under natten till söndagen ska ha blivit våldtagen i centrala Årjäng. Polisen har spärrat av området kring badhuset och jagar nu en gärningsman.

Larmet kom in till SOS klockan halv tre natten till söndagen. En kvinna ska ha varit på nattklubb och enligt polisen ska hon sedan ha blivit våldtagen utomhus i området kring badhuset. Polisen jagar just nu en gärningsman, men i övrigt vill man inte lämna fler uppgifter.

– Det är ett väldigt känsligt läge i utredningen när vi inte har någon gärningsman gripen. Så vi kan inte gå ut med så mycket mer än det här, säger Eva Högfeldt, vakthavande befäl på Värmlandspolisen.

Inte bekanta

Kvinnan fördes till sjukhus efter våldtäkten, men de fysiska skadorna ska inte ha varit allvarliga. Hon har också förhörts av polis.

– Hon har sagt att hon inte är bekant med gärningsmannen. Men mer vill jag inte gå in på med tanke på utredningsläget, säger polisinspektör Tommy Lindh.

Vid 14-tiden på söndagseftermiddagen hade polisen fortfarande inga spår efter gärningsmannen. Området kring badhuset var under en lång tid avspärrat för teknisk undersökning. Polisen har bland annat sökt med hund i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.