Syskonen Filip och Kasper Viberg hade grävt i garderoberna innan paraden. Reporter: Louise Uhlin. Foto: Emma Schmidt

Kylig påskparad genom Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals påskfirare trotsade det kyliga vintervädret och gick den årliga påskparaden genom Karlstad under påskafton.

Det var snö, sol och ett par minusgrader som väntade påskfirarna i Karlstad under påskafton. Och trots det någorlunda udda påskvädret så var det fullt med folk som hade samlats utanför Värmlands museum vid 10-tiden på morgonen.

– Vi ska se om det finns något godis inne eller ute, sa Thea Olsson som dagen till ära hade klätt ut sig till påskkärring.

Bredvid henne stod Sophie Weiderstrand med dottern Frances i famnen.

– Jag har laddat upp med äggjakt med min systerdotter Karla som också är kyckling, säger Sofie som har en stor kycklingdräkt på sig.

Paraden av människor ringlade sig lång när den gick mellan Museiparken via residenset och Drottninggatan för att sedan sluta på Stora torget.

– Vi hittade de här två kycklingdräkerna när vi skulle rensa i ett skåp och då tänkte vi att vi skulle ta med oss dem till paraden, säger Filip Viberg, som tillsammans med brorsan Kasper stack ut i paraden med sina solgula kycklingdräkter.

– Det är roligt att gå påskparad för att man får lyssna på musik, säger Kasper.

På Stora torget bjöds det sedan på musikunderhållning med Kerstin Anderby och Peter Wanngren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.