Foto: TT

Lag Edin mot slutspel i curling-VM

Uppdaterad
Publicerad

Niklas Edin och hans lagkompisar gick in i VM-curlingen i Edmonton som en av turneringens största favoriter. Bara en är större – värdnationen Kanada. Efter åtta matcher lever båda upp till förväntningarna.

6–4 mot Skottland innebar sjunde segern av åtta möjliga och i grundserien har svenskarna enbart obesegrade Kanada framför sig.

– Jag tycker att vi börjar matchen riktigt bra, första halvan är mer eller mindre felfri och vi får en 4–1-ledning tidigt. I sjätte omgången gjorde vi några missar som gjorde att de fick komma in i matchen, men i de sista tre omgångarna spelade vi riktigt bra igen, säger Niklas Edin.

Schweiz, USA och Nederländerna är kvar att möta i grundserien. Matchen mot Schweiz spelas redan i natt svensk tid.

– Schweiz spelar riktigt bra och vi kommer att möta ett tuffare motstånd. Vi måste höja vår nivå ytterligare, säger Edin.

Slutspelet inleds på fredag.

I det svenska laget spelar förutom Edin även Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Oskar Eriksson. Henrik Leek är reserv. Laget coachas av Fredrik Lindberg.

Mer om Lag Edins framfart i VM finns på SVT Sports sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.