Foto: SVT

Lars Lerin på jakt efter vänskap

Publicerad

Han är en älskad konstnär, men det han saknar i livet är vänner. I en SVT-serie som börjar på onsdag ger sig Lars Lerin ut för att hitta vänskap.

Programserien heter ”Vänligen Lars Lerin” och går ut på att Lars Lerin han möter publika människor som han uppriktigt vill lära känna. I första avsnittet besöker Lars Lerin sin barndomsidol Anni-Frid Lyngstad på Mallorca. Senare väntar bland andra Mikael Persbrandt och Leif GW Persson.

Lars Lerin, vad tyckte du om dina möten? 

– Det var en utmaning för mig att våga ut så här på vinst och förlust ... Men det var lite vitsen med det hela att träffa dessa människor utan manus och research, inga uttänkta frågor i förväg, bara ta det som det kommer och hoppas på att kemin ska stämma. Och det gjorde den faktiskt i de flesta fall.

Vem var roligast att träffa?

– Jag blev väl kanske mest överraskad av Persbrandt, han var så himla rolig och generös med sig själv, lite galen samtidigt. 

Blev du vän med någon? 

– Jag kom nog Frida och Nino närmast. Frida är så otroligt omtänksam, känslig och ödmjuk. Jag låg sjuk i hennes örnnäste på Mallorca o hon kom med varmt honungsvatten … Nino känns som en bror. Det är fantastiskt att få träffa en sådan själsfrände ...  

Förutom en stor utställning i USA – vad har du på gång härnäst?

– Nu har jag tänkt att ta en rätt lång paus från medierna och bara måla och skriva och göra små utflykter i norra Värmland. Jag vill gärna åka skidor!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.