Här bärgas lastbilen Foto: SVT

Lastbil har vält på E18

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil med släp välte i natt strax efter klockan fyra på E18 mellan Karlstad och Vålberg. Enligt polisen klarade sig föraren utan allvarliga skador.

Enligt Trafikverket var det problem att ta sig fram från Björkåsmotet till Skutbergsmotet i båda riktningarna under hela förmiddagen. 

E18 stängdes av strax efter klockan 9 och bärgningen kunde inledas.

Komplicerat bärgningsarbete

Själva bärgningsarbetet var komplicerad. Först skulle lastbilen vältas upp rätt köl igen. Sedan krävdes det två bärgningsbilar: en för att den inte skulle välta i sidled och en för att få upp den på vägen. När det var klart fick samma procedur göras med släpet.

– Det som är komplicerat är när det är last i och den är så tung när den ligger ner, så det är svårt att få upp den utan skador, berättade bärgaren Daniel Bengtsson.

Bärgningen väntades ta mellan fyra till fem timmar och under hela den tiden var det totalstopp i trafiken på E18 som då dirigerades om via E45 och 61 via Fagerås.

– Så trafiken ska väl kunna ta sig förbi ändå, sa Hans Ottosson vid Trafikverkets trafikinformationscentral på förmiddagen.

Trafikverkets trafikinformationscentral känner inte till vad lastbilen var lastad med.

Klockan 12:17 meddelar Trafikverket att det åter är full framkomlighet på

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.