Les Misérables får förlängt

Publicerad

Wermland Operas uppsättning av Les Misérables har blivit en sådan succé att säsongen förlängs efter nyår.

Av de 30 000 biljetter som släppts till Les Misérables har närmare 25 000 redan sålts och Wermland Opera har därför bestämt att förlänga säsongen och släppa ytterligare 17 000 biljetter.

– Det är jättekul! Vi har ju haft det i bakhuvudet att vi kanske måste göra det. Det finns ju knappt några biljetter kvar i höst, säger operans marknadschef Pernilla Bergland Eduard.

Ytterligare 45 föreställningar

Den sista av de 77 planerade föreställningarna skulle ha spelats på nyårsafton. Några biljetter finns inte att få förrän tidigast i mitten av december. Men nu står det alltså klart att det blir ytterligare 45 föreställningar under våren 2017.

– Det finns enormt många fans till den här musikalen, förklarar Pernilla Bergland Eduard framgången.

Besökarna kommer utifrån

Enligt Wermland Opera kommer de flesta besökarna inte från Värmland. Den lokala publiken utgör inte mer än 37 procent av det totala besökarantalet.

– Det här blir svårt att toppa, skrattar Pernilla Bergland Eduard.

– Fast å andra sidan så är det ju den här bredden som gör att vi kan satsa på smala produktioner också. Så nästa produktion kanske blir en smalare sådan, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.